Skip to main content

Textual Grammar from Jimmy Valentine, Voice & Narration Changes

✪ All important Textual Grammar | Voice Changes | Narration Changes | Jimmy Valentine | Class - XI

➣➣Voice Changes:

1. Jimmy Valentine was assiduously stitching uppers. [Change the Voice]

Ans: Uppers were being assiduously stitched by Jimmy Valentine.

2. Unlock him at seven in the morning. [Change the Voice]

Ans: Let him be unlocked at seven in the morning.

3. Stop cracking safes and live straight. [Change the Voice]

Ans: Let cracking safes be stopped and live straight.

4. The clerk handed him a railroad ticket and the five-dollar bill. [Change the Voice]

Ans: He was handed a railroad ticket and the five-dollar bill by the clerk.

5. Take him back, Cronin.[Change the Voice]

Ans: Let him be taken back, Cronin.

6. He never touched “hard” drinks. [Change the Voice]

Ans: “Hard” drinks were never touched by him.

7. Ben Price knew Jimmy’s habits. [Change the Voice]

Ans:  Jimmy’s habits were known to Ben Price.

8. Jimmy collared a boy loafing on the steps of the bank. [Change the Voice]

Ans: A boy that was loafing on the steps of the bank was collared by Jimmy.

9. The clerk was impressed by the clothes and manner of Jimmy. [Change the Voice]

Ans:  The clothes and manner of Jimmy impressed the clerk.

10. I’m making an honest living. [Change the Voice]

Ans:  An honest living is being made by me.

11. Give me that rose you are wearing. [Change the Voice]

Ans: You are requested to give me that rose you are wearing.

12. Jimmy took it in a tired kind of way. [Change the Voice]

Ans: It was taken in a tired kind of way by Jimmy.

13. He tossed a quarter into the hat of a blind man. [Change the Voice]

Ans: A quarter was tossed into the hat of a blind man by him.

14. He's resumed his business. [Change the Voice]

Ans:  Business has been resumed by him.

15. He would find it a pleasant town to live in. [Change the Voice]

Ans: It would be found to be a pleasant town to live in by him.

16. Can’t you do something ? [Change the Voice]

Ans: Can’t something be done by you ?

17. The door can’t be opened. [Change the Voice]

Ans: One can’t open the door.

18. Break it open. [Change the Voice]

Ans: Let it be broken open.

➣➣Narration Changes:

1. “Now, Valentine,” said the warden, “You’ll go out in the morning.” [Change the mode of Narration]

Ans: The warden told Valentine that he (valentine) would go out in the morning.

2. “I never cracked a safe in my life.” Said Jimmy.[Change the mode of Narration]

Ans:  Jimmy said that he had never cracked a safe in his life.

3. “Isn’t that young lady Polly Simpson ?” asked Jimmy. [Change the mode of Narration]

Ans: Jimmy asked whether that young lady was Polly Simpson or not.

4. “Sorry we couldn’t make it sooner, Jimmy, my boy,” said Mike. [Change the mode of Narration]

Ans: Mike apologized to Jimmy as they couldn’t make it sooner.

5. “Why’d you come to Elmore for ?” said the boy to Jimmy. [Change the mode of Narration]

Ans: The boy asked Jimmy why he had come to Elmore.

6. “Brace up, and make a man of yourself” said the warden.[Change the mode of Narration]

Ans: The warden advised him to brace up and to make a man of himself.

7. “The door can’t be opened”, he groaned.[Change the mode of Narration]

Ans: He groaned that the door could not be opened.

8. Jimmy said, “I never was in Springfield in my life.” [Change the mode of Narration]

Ans: Jimmy said that he had never cracked a safe in his life.

9. Mr. Adam said, “She’ll go into convulsions from fright.” [Change the mode of Narration]

Ans: Mr. Adam said that she would go into convulsions from fright.

10. “Get away from the doctor, all of you,” he commanded. [Change the mode of Narration]

Ans: He ordered all of them to get away from the doctor.

11. “Take him back, Cronin!” said the warden, “and fix him up with outgoing clothes.” [Change the mode of Narration]

Ans: The warden ordered Cronin to take him back an to fix him up with outgoing clothes.

12. “Wouldn’t I make a nice drummer ?” said Annabel. [Change the mode of Narration]

Ans: Annabel asked if she would not make a nice drummer.

13. Jimmy said, “I’m getting awfully economical.” [Change the mode of Narration]

Ans: Jimmy said that he was getting awfully economical.

14. “Can’t you do something, Ralph ?” she said.[Change the mode of Narration]

Ans: She asked Ralph if he could not do something.

*********

Related Search

Click below

πŸ‘‡

πŸ‘‰ Textual Grammar from Karma with solutions

πŸ‘‰ Important Voice Changes and Narration Changes from Leela's Friend

πŸ‘‰ Transformation of sentences Textual Grammar from Leela's Friend


πŸ“Œ Thank you for visiting my page πŸ™

πŸ“ŒAny constructive or suggestive comments are always welcome.

Comments

Unknown said…
"Guess you are mistaken, Mr Spencer ", Said Ben Price.

Popular posts from this blog

Textual Grammar from Karma for class-XI

All Important Textual Grammar from Karma for class - XI ★★★ ➣➣ Voice Changes:  1. The arrival of the train did not disturb Sir Mohan Lal’s sang-froid. [Change the Voice] Ans: Sir Mohan Lal’s sang-froid was not disturbed with the arrival of the train. 2. Lady Lal opened the brass carrier. [Change the Voice] Ans: The brass carrier was opened by Lady Lal. 3. They picked up Sir Mohan’s suitcase. [Change the Voice] Ans: Sir Mohan’s suitcase was picked up by them. 4. The mirror smiled back at Sir Mohan. [Change the Voice] Ans:  5. He glanced at his watch. [Change the Voice] Ans: His watch was glanced at by himself. 6. She wore a dirty white sari with a red border. [Change the Voice] Ans: A dirty white sari with a red border was worn by the coolie. 7. You’ll find room in the Zenana. [Change the Voice] Ans: Room in the Zenana will be found by you  8. Jim struck Sir Mohan flat on the face. [Change the Voice] Ans: Sir Mohan was struck flat on the face by Jim. 9. The...

Important Voice Changes and Narration Changes from Leela's Friend: class-XI | WBCHSE

Important Voice Changes and Narration Changes  from Leela's Friend: class-XI ** Voice Changes 1. Mr Sivasankar subjected him to a scrutiny. Ans:  He was subjected to a scrutiny by Mr Sivasankar. 2:   He called his wife. Ans:   His wife was called by him. 3. Come in. Ans:   You are permitted to come in. 4: Sir, do you want a servant? Ans: Is a servant wanted by you, sir? 5: She looked at Sidda. Ans: Sidda was looked at by her. 6: Don't send him away. Ans: Let him not be sent away. 7:  He wouldn't be allowed to sleep inside the house. Ans:   We would not allowed him to sleep inside the house. 8:  Now throw the ball into the sky. Ans:  Now, let the ball be thrown into the sky. 9: Leela gave a cry of joy. Ans:  A cry of joy was given by Leela. 10:   Sidda had to drop any work. Ans:  Any work had to be dropped by Sidda. 11:  His company made her supremely happy. Ans:  She was made supremely happy b...

New Model Activity Task August for Class 8; Subject - English (part 5)

MODEL ACTIVITY TASK - II (August) ENGLISH CLASS VIII Read the following passage and answer the questions given below: On 16th January, 1941, Sisir finished his dinner early and drove to Elgin Road around 8.30 p.m. He parked the Wanderer at the back of the house. Sisir and Subhas had maintained total secrecy about the plan of escape. None of the family members knew anything except Subhas’s niece Ila and a male cousin, Dwijen. Subhas and Sisir waited until the rest of the Bose family had fallen asleep. Subhas had changed into his disguise as Muhammad Ziauddin. He was dressed in a long, brown coat, baggy shalwars and a black fez. He wore gold wire-rimmed spectacles. ACTIVITY - 1 Write ‘T’ for true and ‘F’ for false statements in the given boxes. Write supporting statements for your answers: i. It was around 8.30 p.m. when Dwijen reached their house at Elgin Road.    F Supporting statement : Sisir finished his dinner early and drove to Elgin Road around 8.30 p.m.  ii. Sisi...